Πρόσκληση σε Ημερίδα του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «ΕΛΙΑ»

Το ΚΠΕ Καλαμάτας ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΕΛΙΑ», σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας και το Τμήμα Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας ΕΛΓΟ Δήμητρα, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Από τη μάνα ελιά?» για τα μέλη του Δικτύου «ΕΛΙΑ» καθώς και για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας, οι οποίοι/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν.
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2017 και ώρες 17:00 – 20:00, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ελαίας και Οπωροκηπευτικών ΕΛΓΟ Δήμητρα και θα περιλαμβάνει ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου «ΕΛΙΑ» και του Τμήματος Ελαίας Καλαμάτας καθώς και ενημερωτική επίσκεψη στο Διαπιστευμένο Εργαστήριο Ελαιολάδου και στο υπεραιωνόβιο ελαιόδεντρο – μητρικό φυτό της ποικιλίας Καλαμών, από το οποίο θα ληφθούν μοσχεύματα για τη δημιουργία θυγατρικών φυτών. Η φύτευση θα γίνει με τη βοήθεια των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και τα φυτά θα τοποθετηθούν να ριζοβολήσουν σε συνθήκες υδρονέφωσης.

Τα φυτά αυτά προορίζονται αρχικά για τις αυλές των σχολείων ? μελών του Δικτύου «ΕΛΙΑ» και στη συνέχεια για σχολεία τα οποία επιθυμούν να αποκτήσουν ένα θυγατρικό φυτό για την αυλή τους.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας – μέλη του Δικτύου «ΕΛΙΑ» καθώς και όποιοι άλλοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ως εξής:
Οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην Ημερίδα, στην ιστοσελίδα Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Π.Ε. Μεσσηνίας http://activities.mysch.gr.

Οι εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην Ημερίδα, στον παρακάτω υπερσύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1DXFRmShuFrWgvOxPsosl3tiyZY0SIFtST5-XjTUTbco/edit

το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 08/03/2017.

Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών θα γίνει με δικά τους έξοδα. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις.

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Καλαμάτας

Γεώργιος Παναγόπουλος

Κάντε κλικ για να κατεβάσετε το έγγραφο εδώ:

20170224_prosklisi_se_hmerida_diktyou_elia

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *